SIPS & CLT

Timber constructions

Duurzaam bouwen met SIPS CLT

Met een cabin of chalet gemaakt van SIPS- of CLT-panelen kiest u voor welzijn, comfort en energiebesparing. De lichtgewicht, maar oersterke panelen zijn gemakkelijk te monteren en bestand tegen alle weersinvloeden. Daardoor kunnen we op ieder mogelijke bouwlocatie terecht. We zijn groot fan van deze materialen vanwege de geweldige eigenschappen. Het koelt en verwarmt, is vochtregulerend en isoleert zowel warmte als geluid (min. energielabel AA++).

Wat is sips?

LAGE ENERGIEREKENING

SIPS (Structural Insulated Panel System) zijn isolerende panelen van milieuvriendelijk prefab plaatmateriaal dat op een isolerende kern is verlijmd. SIPS is licht van gewicht, vochtregulerend, oersterk en staat bekend om zijn goede thermische en geluidsisolerende eigenschappen. Zo profiteert u in de zomer van een koele woning en is het in de winter behaaglijk warm zonder veel te hoeven stoken. (minimaal energielabel AA++).

 • Uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen
 • Snelle bouwtijd op elk moment van het jaar
 • Voldoet aan alle wetgevingen en eisen, geen bouwvergunning vereist
 • U bespaart op energiekosten (minimaal energielabel AA++).
 • 24/7 schone lucht binnenshuis, schimmel- en allergeenvrij
 • Sterk als beton en duurzaam
 • 7-10% meer bruikbare oppervlakte dan conventionele bakstenen gebouwen
Cabine-lakehouse-Amsterdam

Wat is CLT?

CLT (Cross Laminated Timber) wordt vervaardigd uit hernieuwbaar, natuurlijk materiaal zoals resthout of beschadigd hout en wordt ook wel kruislaaghout genoemd. Vanwege het duurzame karakter en met oog op de klimaatdoelstellingen, wordt dit materiaal steeds vaker toegepast. CLT is opgebouwd uit ten minste 3 kruislings verlijmde latten die haaks op elkaar zijn geplaatst. Daardoor kan een paneel niet uitzetten, krimpen of vervormen en is het bijzonder sterk. We verwerken de panelen zowel in wanden als vloeren.

 • Sterk als beton, kan niet uitzetten, krimpen of vervormen
 • Duurzaam en recyclebaar 
 • Uitstekende thermische en geluidsisolerende eigenschappen en vochtregulerend 
 • Snelle bouwtijd op elk moment van het jaar 
 • Voldoet aan alle wetgevingen en eisen, geen bouwvergunning vereist
 • U bespaart op energiekosten (minimaal energielabel AA++). 
 • 24/7 schone lucht binnenshuis, schimmel- en allergeenvrij

Korte bouwtijd

Onze unieke bouwmethode is snel en schoon en onze materialen zijn lichtgewicht en veelzijdig. We leveren uw woning in max. 16 weken sleutel klaar op. Bouwen op moeilijk bereikbare bouwlocaties is geen enkel probleem en een bouwvergunning is niet nodig.

Kosteneffectief

Omdat onze bouwmaterialen altijd op maat geproduceerd worden, vermijden we restafval en onnodige kosten. Bovendien kunnen we bouwen op een vast team van timmermannen en constructeurs met veel vakkennis en ervaring en werken we met de modernste apparatuur.

Milieubewust en duurzaam

Onze constructies worden zo goed als CO₂-neutraal gerealiseerd en bieden ruimte voor slimme energiezuinige ventilatie- en verwarmingssystemen. We gebruiken zo veel mogelijk met gerecycled of afbreekbaar materiaal en werken alleen met leveranciers die selectief kappen en herbebossen.

Energiezuinig

De luchtdichte constructie werkt verkoelend in de zomer en verwarmend in de winter en heeft een geweldig isolerend vermogen. Hierdoor heeft u, met minstens energielabel AA++, nauwelijks energielasten. Bovendien zijn alle materialen vochtregulerend, ademend en geluidsisolerend.

Laat uw chalet door ons realiseren.

Van twee etages tot een grote veranda, niets is ons te gek. We gaan graag met uw schetsen en ideeën aan de slag. Maar ook kunt u het ontwerp geheel aan ons overlaten. Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak.